Diverse

SANATATE | Cele mai bune alimente antiimbatranire

Fructele, legumele, proteinele, cerealele integrale, pestele, vinul rosu sau ciocolata sunt alimente care nu trebuie sa lipseasca din dieta ta. Sunt bogate in vitamine, minerale si antioxidanti puternici care imbunatatesc sanatatea si stimuleaza toate functiile organismului.

Fructe si legume

Consumul de fructe si legume este de mare ajutor atunci cand vine vorba de dietele de slabit. Sunt sarace in calorii, cu un continut ridicat de nutrienti si foarte satioase. Studii recente arata insa ca fructele si legumele au si puternice proprietati antiimbatranire.

Afinele sunt benefice in special pentru stimularea memoriei, insa au si o concentratie mare de antioxidanti, care combat efectele nocive ale radicalilor liberi, molecule care distrug celulele sanatoase din organism si cauzeaza inflamatii cronice.

De asemenea, afinele sunt bogate si in vitamina C, un antioxidant puternic, care imbunatateste calitatea pielii. Alte legume cu puternice proprietati antioxidante sunt si spanacul si salatele. Aceste legume sunt surse importante de leuteina si zeaxantina, pigmenti vegetali care protejeaza ochii si intaresc oasele.

Proteine

Proteinele sunt extrem de importante, in special dupa varsta de 40 de ani, atunci cand masa musculara incepe sa descreasca cu un procent pe an. Acest lucru duce la incetinirea metabolismului, ceea ce face ca kilogramele sa se depuna mult mai usor. Kilogramele in plus sunt un risc pentru sanatate, ducand la numeroase probleme.

Pentru a stimula metabolismul, specialistii recomanda consumul de carne de pui si curcan, fara piele, carne slaba de vita si porc, oua si fructe. De asemenea, nu trebuie sa uiti de lactelele si branzeturile degresate. Acestea sunt bogate in minerale, in special in calciu, fosfor si potasiu, care intaresc masa osoasa si musculara. Lactatele reduc si riscul de afectiuni gingivale si reduc riscul pierderii danturii.

Peste bogat in acizi grasi omega 3

Acizii grasi din peste si fructe de mare reduc inflamatiile din organism. Acesti acizi actioneaza si asupra regiunii creierului responsabila de dispozitie si atitudine. Ajuta la imbunatatirea calitatii generale a sanatatii si intareste organismul.

Acizii grasi omega 3 din somon si ton au si efecte antiinflamatorii. Poti procura omega 3 si din surse vegetale, precum nuci sau seminte de in.

Cereale integrale

Cerealele integrale sunt bogate in fibre si carbohidrati benefici, care ajuta in procesul de slabire. Au un index glicemic scazut si sunt indicate si pentru prevenirea diabetului.

De asemenea, protejeaza de afectiuni cardiace, infarct, atac cerebral, cancer de colon, hipertensiune si afectiuni gingivale. Sunt bogate si in vitamine, minerale, fitochimicale care imbunatatesc calitatea sanatatii.

Vin rosu

Vinul rosu contine resveratrol, un antioxidant puternic care reduce inflamatiile si protejeaza arterele de sange. Ajuta la prevenirea distrugerii celulelor cerebrale, ceea ce imbunatateste functia creierului.

Ciocolata neagra

Ciocolata neagra contine cantitati importante de flavonoide, care reduc inflamatiile, controleaza tensiunea arteriala, previn formarea cheagurilor de sange si stimuleaza functiile cerebrale.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page