RETETA | Tartă cu brânză și spanac
Ingrediente:
Pentru aluat:
● 300 g făină
● 125 g unt rece
● 1 gălbenuș
● 50 ml apă rece
● 1 praf de sare
Pentru umplutură:
● 4 ouă
● 2 linguri smântână
● 3 ouă fierte
● 500 g frunze de spanac
● 200 g brânză veche
Mod de preparare:
Amesteci făina cu untul, apoi încorporezi gălbenușul, sarea și apa. Frămânți aluatul, îl strângi într-o bilă, îl înfășori în folie de plastic și îl dai la rece 30 de minute. Scoți aluatul, îl întinzi, îl așezi într-o tavă tapetată, inclusiv pe margini, îl înțepi din loc în loc și îl coci 10-15 minute.
Între timp, speli spanacul în mai multe ape și îl lași la scurs. Amesteci brânza rasă cu smântâna, spanacul și cu ouăle bătute, apoi răstorni compoziția în coaja de tartă coaptă. Așezi ouăle fierte, tăiate jumătăți și dai din nou tava la cuptor aproximativ 20 de minute.