Retete

RETETA | Supă de broccoli şi praz

Ingrediente:

2 felii groase de pâine din făină integrală (cu coaja tăiată, tăiată în bucăţi de 1 cm)
ulei de măsline
1 praz (doar partea fără frunze), tăiat în două pe lungime şi tocat fin
2 căţei de usturoi zdrobiţi
1 cartof mare, curăţat şi tăiat
1 litru de apă
1 cub de supă concentrată de legume, fărâmiţat
600 g broccoli, tăiat bucheţele
pătrunjel verde
busuioc verde
75 g smântână degresată
piper măcinat

Mod de preparare:

Preîncălzeşti cuptorul. Aşezi pâinea pe o tavă de copt şi o ungi cu puţin ulei de măsline. Dai la cuptor 10 minute, întorcând feliile o dată, până se rumenesc. Le scoţi şi laşi crutoanele să se răcească.

Între timp, încingi o oală la foc mediu, torni puţin ulei de măsline, adaugi prazul şi îl căleşti 5 minute, amestecând ocazional, până se înmoaie. Adaugi usturoiul şi sotezi 30 de secunde, până se simte aroma sa puternică. Adaugi cubuleţele de cartofi, torni apa şi pui cubul concentrat de supă peste compoziţia de praz. Laşi să dea în clocot. Reduci flacăra şi fierbi la foc mic 10 minute. Adaugi bucheţelele de broccoli. Fierbi 5 minute până când acestea s-au înmuiat. Dai deoparte oala, ca să se răcească.

Torni compoziţia de broccoli într-un blender, adaugi frunze de pătrunjel şi de busuioc, după gust, şi amesteci până la omogenizare. Torni supa într-o oală curată şi o încălzeşti la foc mediu spre mic. Când e gata, o torni în boluri şi o serveşti cu crutoane şi smânzână. Condimentezi cu piper negru măcinat, după gust.

Sursa + foto: www.taste.com.au

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page