RETETA | Spaghete în sos cremos de ciuperci
Ingrediente:
300 g spaghete
50 g unt
4 căței de usturoi, zdrobiți
450 g ciuperci, feliate
2 linguri făină
250 ml supă de legume
1 linguriță rozmarin uscat
½ linguriță cimbru
½ linguriță busuioc
150 g smântână
40 g brânză rasă
40 g parmezan ras
2 linguri ceapă verde, tocată
sare
piper
Mod de preparare:
Pregătești pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Într-o tigaie, călești usturoiul și ciupercile în untul topit, în jur de 5-6 minute. Amesteci cu făina încă 1 minut.
Adaugi treptat supa de legume și restul mirodeniilor. Potrivești de gust cu sare și piper. Încorporezi smântâna, brânza și parmezanul și amesteci 1-2 minute până când sosul începe să se îngroașe. Combini cu pastele. Condimentezi cu sare și piper, după gust. Servești cu ceapă verde.