SANATATE | Laptele auriu: o băutură care îți poate schimba viața
“Laptele auriu” este o bautura delicioasa, cu aspect incantator si incredibil de sanatoasa, buna de baut in special seara, cu beneficii remarcabile. Principalul ingredient este turmericul. Turmericul contine curcumina, un polifenol identificat ca ingredient activ principal, cu peste 150 de potentiale utilizari terapeutice, inclusiv proprietati antioxidante, antiinflamatorii si anticancer.
In combinatie cu piperul negru, beneficiile curcuminei cresc considerabil.
Alte avantaje:
- – proprietati antiinflamatorii, antioxidante, antiseptice si analgezice;
- – intareste sistemul imunitar
- – anti cancerigen;
- – ajuta la mentinerea nivelului normal al colesterolului;
- – imbunatateste sanatatea digestiva;
- – regleaza metabolismul si greutatea corporala;
- – pentru tensiunea arteriala ridicata;
- – pentru memorie si creier;
- – pentru diverse afectiuni ale pielii;
- – pentru afectiuni neurologice;
- – reduce trigliceridele.
Adaugand piper negru in meniurile asezonate cu turmeric se mareste bioasimilabilitatea curcuminei de peste 100 de ori, datorita piperinei, proprietatea pregnanta a piperului negru. Da, ai citit corect, daca amesteci turmericul si piperul negru, absorbtia de turmeric in organism creste cu 200%!
Pasul 1 – Pasta de turmeric
Ingrediente:
– 1/4 cana de pudra de turmeric
– 1/2 lingurita piper macinat
– 1/2 cana apa filtrata
Mod de preparare:
Se pun toate ingredientele pe foc si se amesteca bine. Se da focul la mediu si se amesteca continuu, pana cand amestecul devine ca o pasta groasa. Nu dureaza mult, asa ca nu trebuie sa-l lasati pe foc. Lasati amestecul sa se raceasca, apoi pastrati-l intr-un borcan in frigider.
Pasul 2 – Laptele auriu
Ingrediente:
– 1 cana de lapte de migdale (sau lapte de canepa ori de cocos)
– 1 lingurita de ulei de cocos
– 1/4 (sau mai mult) pasta de turmeric
– miere
Mod de preparare:
Amesteca ingredientele pe foc, mai putin mierea. Lasa focul la mediu. Pe masura ce se incalzeste bautura, amesteca continuu si nu lasa sa dea in fiert. La final, dupa ce se mai raceste, adauga miere dupa gust.
Surse: