Diverse

RETETA | Tort rapid cu caramel

Tortul rapid cu caramel este usor de preparat, gustos si fin. Este ideal pentru mesele festive.

Ingrediente:

  • 200 ml lapte
  • 4 albusuri
  • 20 ml extract de vanilie
  • 360 grame faina
  • 300 grame zahar
  • 40 grame praf de copt
  • sare
  • 200 grame unt
  • 150 grame smantana.

Pentru crema:

  • 600 grame zahar
  • 30 ml sirop de artar
  • 300 ml lapte
  • 100 grame unt
  • 5 ml extract de vanilie
  • 100 grame smantana.

Mod de preparare:

Intr-un bol amesteca 50 ml lapte cu albusurile si vanilia. In alt bol amesteca faina cu zaharul, praful de copt si sarea. Adauga untul si restul de lapte. Adauga compozitia cu albusuri.

In alt bol, amesteca bine smantana. Adauga o treime din smantana peste compozitia cu faina, amesteca apoi adauga restul. Toarna aluatul intr-o tava si da la cuptor pentru 30 de minute.

Pentru crema, intr-o tigaie amesteca zaharul cu siropul de artar si laptele. Topeste 100 grame intr-o cratita, pana se transforma in caramel. Adauga amestecul cu lapte si lasa pe foc timp de 15 minute. Adauga vanilia si 50 grame smantana. Amesteca si adauga si restul de smantana.

Taie blatul in trei felii si unge cu crema de caramel. Lasa-l apoi sa se raceaca timp de 2 ore.

Tortul rapid cu caramel se serveste ca atare.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page