Retete

RETETA | Legume mexicane cu piept de pui

Ingrediente:

2 piepţi de pui fără oase şi fără pieliţă
1 linguriţă pudră de chili
1/2 linguriţă paprika
1/2 linguriţă sare
1/4 linguriţă piper
2 linguriţe ulei de măsline
2 căţei de usturoi, pisaţi
1 ardei roşu gras mare, tocat
2 căni boabe fierte de porumb
1/2 cană apă
sucul de la o limetă
1/2 cană brânză mai dură gen parmezan, eventual iute
1 ardei iute, tăiat subţire
1/4 cimbru
1/2 cană fasole mexicană fiartă

Mod de preparare:

Într-un vas mic, amesteci pudra de chili, paprika, sarea şi piperul. Presari pe ambele părţi ale piepţilor de pui.

Într-un vas termorezistent încingi o linguriţă de ulei la flacără medie. Adaugi piepţii de pui şi sotezi pe ambele părţi până se pătrund, cam 6 minute. Transferă pe o farfurie şi acoperă.

Adaugă încă o linguriţă de ulei în vas împreună cu usturoiul tocat şi ardeiul gras. Sotează până când usturoiul capătă o culoare plăcută, nu mai mult de 1 minut. Apoi adaugi porumbul şi fasolea fiartă. Laşi pe foc până se pătrunde porumbul.

Pune puiul la loc în vas. Adaugi apa şi zeama de limetă peste pui. Lasă 3 minute. Presară brânza şi mai bagă la cuptor până se topeşte brânza.

Scoate din cuptor şi presari deasupra ardeiul iute şi cimbrul. Serveşti cu felii de limetă.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page