RETETA | Pui la tigaie cu sos de ciuperci
2 linguri unt
Presară pe ambele părți ale pulpelor sare și piper. Pune 2 linguri de unt ăn tigaie să se topească la foc mediu. Adaugă pulpele de pui și prăjește-le la foc mediu 4 minute. Redu ușor focul și întoarce-le și mai prăjește-le încă 4-5 minutes. Scoate-le din tigaie.În tigaia acum goală pui iar 2 linguri de unt, ciupercile tăiate și le sotezi la foc mediu până devin ușor maronii, 4-5 minute. Scoate ciupercile din tigaie în același vas cu puiul.
Redu focul. In grăsimea rămasă în tigaie pune ușor 2 linguri de făină și toarnă încet 200 ml de vin. Amestecă-le bine 2 minute. Dă focul mai mare si adaugă supa (dacă este de vită va face sosul închis la culoare) și zeama de lămâie . Amestecă totul, redu focul și adaugă sare, piper și pudra de ceapă și usturoi.
Pune puiul și ciupercile înapoi în tigaie, presărând câteva ciuperci peste pui. Acoperă cu capacul și mai lasă pe foc 2-3 minute. Se poate servi cu legume, orez, paste.
Sursa: https://whatsinthepan.com