Retete
RETETA | Ruladă din piept de pui cu ton
Ingrediente:
1 praz
600 g piept de pui
2 linguri capere murate
130 g ton în ulei
4 linguri ulei de măsline
150 ml vin alb
sare
piper
Mod de preparare:
Se spală prazul, se desface în foiţe partea verde şi se opăreşte. Se scurge şi se lasă să se răcească. Se spală carnea, se usucă cu prosoape absorbante şi se bate uşor cu un ciocan de şniţele. Se condimentează cu sare şi piper.Se scurge tonul de ulei. Se întind pe carne caperele tocate, se pun prazul şi tonul. Se rulează şi se prinde cu scobitori. Se încinge uleiul într-o tigaie şi se prăjeşte rulada pe toate părţile. Se toarnă vinul peste ea şi se introduce la cuptor pentru 30 de minute. Se mai unge cu sos din când în când, iar dacă scade sosul, se poate pune şi puţină apă.