Botoşăneanul Iulian Rotariu, maşina de luptă ISU, a ajuns acasă.
“ACASĂ ESTE RAIUL”, a spus pompierul campion care a purtat drapelul României în toate cele 4 mari deşerturi ale lumii, în cursele sale pentru copiii cu autism.
Ieri a fost întâmpinat de colegii de muncă, iar astăzi a fost rândul autorităţilor judeţului să îşi arate recunoştinţa pentrurezulatatele excepţionale cu care angajatul ISU Botoşani s-a întors de fiecare dată din cele mai greme competiţii din lume.
În această după amiază, după terminarea şedinţei extraordinare a CJSU, prefectul Dan Şlincu ,dar şi preşedintele CJ, Costică Macaleţi, i-au înmânat lui Iulian Rotariu câte o plachetă, pentru locul patru obţinut la general şi locul unu la categoria lui de vârstă, la ultramaratonul „Racing The Planet Ultra Patagonia 2017”, care a avut loc în perioada 12 – 19 noiembrie.
“Numele Iulian Rotariu nu este cunoscut doar la nivel de judeţ sau de ţară, ci la nivel internaţional. Acesta şi-a legal destinul de cel al copiilor bolnavi de autism din Botoşani iar premiul pe care l-a obţinut ne oferă o lecţie a solidarităţii, a motivării dar şi a dăruirii.” a spus prefectul.
Iulian Rotariu a obţinut şi premiul pentru fairplay, fiind considerat cea mai motivațională persoană din competiţie. Pompierul a alergat împreună cu aproape 300 de participanţi în cea de-a patra cursă organizată de 4Deserts şi este lider la categoria lui de vârstă.
“Mulţumesc lui Dumnezeu că m-am întors sănătos acasă, că am avut o gură de apă şi o bucăţică de pâine, chiar dacă nu a fost pâine ci baton pentru sportivi. Ţin să mulţumesc tuturor, nu ştiu care ar fi ordinea firească, dar aş vrea să încep cu sponsorii care mi-au dat posibilitatea să ajung la această competiţie, care nu mi-au tăiat aripile şi mi-au dat putere să pot reprezenta cu cinste şi onoare România, instituţia în care lucrez, judeţul în care locuiesc. Toţi organizatorii de la Patru Deşerturi ştiu că e o maşină de luptă a pompierilor de la Botoşani, şi m-au rugat să le arăt unde este Botoşaniul pe hartă, care niciodată nu s-a stricat. În serile în care povesteam cu ei m-au întrebat cu ce fel de motor este dotată maşina mea de pompieri. Le-am spus că maşina a fost dotată cu un motor electric pentru că este un motor puternic, silenţioas şi de viitor. Mulţumesc minunatei mele familii, două candele ard mereu la noi în casă, iar soţia şi copiii au mereu grijă să nu se stingă şi la mama acasă candela arde mereu, ca să văd cele două lumini să mă întorc acasă, pentru că tot timpul am zis că ACASĂ ESTE RAIUL”, a spus Iulian Rotariu.
Iulian Rotariu a alergat în spirit caritabil, 250 de kilometri în șapte zile, pentru a face cunoscută şi a sprijini „Asociaţia Părinţilor Copiilor cu Autism din Botoşani”. Angajatul Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Botoşani are, în palmaresul său, locul IV în Gobi March 2016, VI la Atacama Crossing 2016 şi IV în cea mai recentă cursă- Sahara Race.
“La toate competiţiile la care el a participat a fost cunoscut ca un reprezentant al structurilor de pompieri din România, din Botoşani. Nici la ora actuală ei nu sunt convinşi că Iulian Rotariu reprezintă o altă instituţie pentru că nu înţeleg de unde are atâta energie şi un nivel de pregătire atât de ridicat pentru că să obţii locul IV din câteva sute de concurenţi, mare parte dintre ei merg cu un staff propriu la competiţii, respectiv nutriţionişit, kinetoterapeuţi, iar Iulian se deplasează singur cu un rucsac şi cu un mod de a relaţiona cu ceilalţi ajutat de mâini şi de câteva cuvinte din limbile străine pe care încearcă să le desluşească la locul competiţiei. Noi, Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă şi Inspectoratul Generale pentru Situaţii de Urgenţă, îl susţinem în acest demers al lui. Ultimul obiectiv pe care şi l-a propus şi este cel mai măreţ este competiţia din Antarctica, dar nu putea ajunge la această competiţie dacă nu trecea prin etapele intermediare”, a spus col. Cristian Amarandei, ISU Botoşani.