Retete

RETETA | Cornulețe cu nucă (de post)

Ingrediente:

1 pachet margarina,

1 cana nuci macinate,

faina cu praf de copt,

sare,

zahar pudra

Daca folosim faina obisnuita, trebuie sa adaugam 1 praf de copt stins cu o lingura cu zeama de lamaie.

Mod de preparare:

Amestecam margarina cu nucile (este bine sa fie putin prajite inainte sa le macinam), punem un varf de sare si adaugam treptat faina cernuta, pana obtinem un aluat tare si omogen. Intindem o foaie nu prea groasa, pe care o taiem in patrate cu latura de circa 5 cm, pe care le rulam, pentru a forma cornuletele.
Asezam cornuletele intr-o tava unsa si tapetata cu faina, sau cu hartie pentru copt.
Le coacem la un foc potrivit timp de 30-40 minute
Dupa ce s-au copt, fierbinti trebuie sa le tavalim in zahar pudra, sa le lasam sa se raceasca putin si sa le servim cu placere.

Sursa: crestinortodox.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page