RETETA | Tartă cu mere şi scorţişoară
Ingrediente:
Pentru aluat
175 g făină
1 vârf de cuţit cu sare
100 g margarină
6 linguri apă rece
Pentru umplutură
500 g feliuţe de mere
1 linguriţă de scorţişoară măcinată
120 g zahăr pudră
Mod de preparare:
Amesteci făina într-un vas cu un praf de sare şi adaugi margarina tăiată bucăţi. Faci o adâncitură în centru, torni apa şi frămânţi un aluat omogen, pe care îl pui la rece timp de 30 de minute.
Cureţi merele de coajă, le scoţi cotorul şi le tai feliuţe.Iei aluatul din frigider, îl întinzi într-un vas termorezistent, îmbrăcând şi pereţii până la jumătate, şi îl înţepi cu furculiţa. Îl coci în cuptorul preîncălzit 10 minute. Apoi îl scoţi şi-l laşi la răcit.Aşezi feliuţele de măr, după care presari zahărul pudră şi scorţişoara măcinată.
Introduci din nou tarta în cuptorul preîncălzit pentru 10-13 minute. După răcire, tai tarta triunghiuri şi o serveşti rece.
sursa foto: Photocuisine