RETETA | Ţelină umplută cu carne
Ingrediente:
2 ţeline potrivite
½ lămâie
100 g caşcaval
Pentru umplutură
300 g carne tocată
1 ceapă
1 ou
2 linguri sos de roşii
80 g unt
maghiran
sare
piper
1 linguriţă muştar
1 linguriţă boia dulce
parmezan ras
salată verde şi roşii, pentru servit
Mod de preparare:
Cureţi bucăţile de ţelină şi le fierbi în apă cu zeamă de lămâie, doar cât să se înmoaie puţin. Le scurgi bine, le tai jumătăţi şi scobeşti interiorul. Căleşti în 30 g de unt ceapa tăiată mărunt şi miezul zdrobit scos din ţeline. Adaugi carnea, sosul de roşii, muştarul, boiaua şi condimentezi cu sare, piper şi maghiran, după gust, ţii până scade sosul şi laşi la răcorit, apoi adaugi oul.
Umpli jumătăţile de ţelină cu amestecul obţinut şi le aşezi în tavă. Pui deasupra 50 g de unt moale, le stropeşti cu puţină apă şi le introduci în cuptorul preîncălzit 30 de minute. Le scoţi din cuptor, le presari cu caşcaval ras şi mai laşi 10 minute. Le serveşti cu salată, roşii şi cu parmezan ras.