RETETA | Spaghete cu sos ragu
Ingrediente:
300 g spaghete
Pentru sosul ragu
600 g carne de curcan (sau amestec de vită cu porc)
3 cepe potrivite
4 linguri pastă de roşii
150 ml vin roşu demisec
3 linguri ulei
4-5 ciuperci
200 ml supă de pasăre
2 foi de dafin
1/2 linguriţă busuioc uscat
1/2 linguriţă cimbru uscat
sare
piper
Pentru decor
roşii cherry
pătrunjel verde
busuioc
Mod de preparare:
Se căleşte ceapa în ulei bine încins, până începe să se înmoaie, se adaugă carnea, se continuă călirea, amestecând continuu, apoi se adaugă treptat supa de pasăre şi se lasă să fiarbă circa 20 de minute. Se adaugă ciupercile tăiate mărunt, pasta de roşii, foile de dafin, condimentele, vinul, sare şi piper şi se lasă să fiarbă, la foc mic, până scade bine.
Separat, se fierb spaghetele „al dente” în apă cu sare, se scurg şi se servesc calde cu sosul de carne. Se decorează cu roşii cherry, frunze verzi de pătrunjel şi cu busuioc.