RETETA | Plăcintă cu ciuperci şi carne de vită
Ingrediente:
700 g carne
de vită tocată
2 ouă
1 ceapă
pătrunjel
verde tocat fin
2 linguri pesmet
ulei
sare
piper
Pentru umplutură
300 g ciuperci
champignon
2 fire ceapă verde
2 căţei de usturoi
100 g caşcaval
afumat
sare
piper
Mod de preparare:
Se amestecă, într‑un castron, carnea tocată, ceapa tăiată mărunt, pătrunjelul, ouăle, sare şi piper, după gust. Se adaugă pesmetul şi se amestecă până se obţine o compoziţie ca pentru chiftele.
Separat, se taie mărunt ciupercile, caşcavalul, ceapa verde, se zdrobeşte usturoiul şi se amestecă bine. Se adaugă sare şi piper, după gust. Se unge o formă cu ulei, se pune jumătate din compoziţia de carne, se adaugă umplutura cu ciuperci şi se acoperă cu restul de carne. Se stropeşte cu ulei şi se introduce în cuptorul bine încins pentru circa 45 de minute. Se serveşte caldă sau rece, tăiată felii.