RETETA | Piept de pui cu legume
Ingrediente:
1 lingură ulei
2 cepe
2 morcovi
½ țelină
1 piept de pui fiert
400 ml apă
cimbru
sare
piper
200 ml smântână
2 linguri amidon
200 g făină
1 linguriță praf de copt
3 linguri unt
100 ml lapte
pătrunjel
Mod de preparare:
Dai drumul la cuptor. Încingi uleiul și călești ceapa până când devine sticloasă. Adaugi morcovii și țelina tocate și mai ții pe foc 3-4 minute. Adaugi pieptul de pui tocat, apa, sare și piper, după gust. Fierbi la foc mic până se înmoaie legumele.
Combini smântâna cu amidonul și o torni în tigaie, apoi stingi focul.
Separat, combini făina cu praful de copt și sare. Adaugi untul și frămânți până când obții o consistență nisipoasă. Torni laptele și omogenizezi. Pui compoziția peste pui și legume, într-un strat, apoi dai tigaia la cuptor 40-45 de minute, până se rumenește pe deasupra preparatul. Presari pătrunjel tocat când servești.
One Comment