RETETA | Tartă cu ciocolată
Ingrediente:
Pentru blat
150 g făină
½ linguriță sare
1 linguriță zahăr
100 g unt
2-4 linguri apă rece
ulei
Pentru cremă
230 ml lapte
60 g unt
250 g ciocolată, bucățele
300 g zahăr
75 g pudră de cacao
30 g făină
1 praf de sare
2 ouă
3 gălbenușuri
Mod de preparare:
Pentru blat, amesteci într-un bol făina cu zahărul și sarea, apoi încorporezi untul cu ajutorul unei furculițe. Adaugi apa treptat, până începe să se formeze aluatul. Acoperi cu o folie și dai la rece 2 ore. Preîncălzești cuptorul la 176 °C. Întinzi aluatul într-o foaie, nici prea groasă, nici prea subțire, apoi îl așezi într-o tavă rotundă, unsă cu puțin ulei. Îndepărtezi excesul de pe margini.
Pentru cremă, amesteci într-un bol zahărul, pudra de cacao, făina și sarea. Separat, dai pe foc laptele împreună cu untul și ciocolata, amestecând la foc mic, până la omogenizare. Lași la răcit câteva minute. Încorporezi ouăle, gălbenușurile și compoziția de ciocolată în ingredientele uscate. Torni crema în tavă. Dai la cuptor, 45-50 de minute, până ce marginile se rumenesc ușor. Servești după ce tarta s-a răcit puțin.
Sursa https://omgchocolatedesserts.com