Diverse

RETETA | Invata sa pregatesti caramelul foarte simplu!

 1.  Se pun 140g de zahăr într-o tigaie mică, de preferat nonaderentă, şi se adaugă trei linguri de apă rece. Se încălzesc încet, amestecând cu grijă cu ajutorul unei linguri de metal până când s-a topit zahărul. Fundul tigăii nu se va mai simţi nisipos când atingi cu lingura.

2. Se măreşte intensitatea focului şi se lasă siropul să facă bule. Deoarece apa s-a evaporat, siropul va deveni din ce în ce mai gros, iar bulele de la suprafaţă din ce în ce mai mari. Nu se amestecă siropul în această etapă.
3. Se urmăreşte siropul cu atenţie şi, când începe să se rumenească pe margini, se învârteşte tigaia pentru a asigura colorarea uniformă. Nu se amestecă. Când siropul are o culoare rumenă de caramel, se ia tigaia de pe foc.
4. Caramelul este gata pentru a fi utilizat. Dacă se întăreşte înainte de a-l pune în vasul în care se doreşte (poţi folosi de exemplu vase ramekin pentru a pregăti crème caramel), poate fi pus la foc mic pentru a se topi din nou.

Related Articles

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page