Diverse
RETETA | Invata sa pregatesti caramelul foarte simplu!
Ai nevoie de o tigaie mică nonaderentă şi de o lingură de metal.
1. Se pun 140g de zahăr într-o tigaie mică, de preferat nonaderentă, şi se adaugă trei linguri de apă rece. Se încălzesc încet, amestecând cu grijă cu ajutorul unei linguri de metal până când s-a topit zahărul. Fundul tigăii nu se va mai simţi nisipos când atingi cu lingura.
2. Se măreşte intensitatea focului şi se lasă siropul să facă bule. Deoarece apa s-a evaporat, siropul va deveni din ce în ce mai gros, iar bulele de la suprafaţă din ce în ce mai mari. Nu se amestecă siropul în această etapă. |
3. Se urmăreşte siropul cu atenţie şi, când începe să se rumenească pe margini, se învârteşte tigaia pentru a asigura colorarea uniformă. Nu se amestecă. Când siropul are o culoare rumenă de caramel, se ia tigaia de pe foc. |
4. Caramelul este gata pentru a fi utilizat. Dacă se întăreşte înainte de a-l pune în vasul în care se doreşte (poţi folosi de exemplu vase ramekin pentru a pregăti crème caramel), poate fi pus la foc mic pentru a se topi din nou. |
O reteta de gratar cand pui?
O sa pun..oricum imi este dor de un gratar:-)