RETETA | Pui în sos cremos cu ciuperci și praz
Ingrediente:
3 bucăți piept de pui
1 lingură ulei
3 linguri unt
16-18 ciuperci, feliate
3 legături praz, tăiate rondele
80 ml vin alb
250 g smântână
sare
piper
Mod de preparare:
Tai bucățile de carne pe lung, în jumătate, pentru a fi mai subțiri. Le condimentezi cu sare și piper, după gust. Rumenești puiul într-o tigaie, la foc mediu, în uleiul încins și 1 lingură de unt, 3-4 minute, pe fiecare parte. Transferi pe o farfurie și acoperi cu o folie de aluminiu, pentru a se menține cald.
Sotezi, într-o lingură de unt, ciupercile și prazul, aproximativ 5 minute, întorcându-le din când în când. Condimentezi cu sare și piper, după gust. Amesteci cu vinul 2 minute, apoi încorporezi smântâna și mai lași pe foc încă 5 minute, până se îngroașă ușor. Combini cu untul rămas. Servești pieptul de pui cu sos.
Sursa https://www.foodiecrush.com