Diverse

DIVERSE | Muzica, terapie pentru corp și minte

Muzica este astăzi un refugiu pentru foarte multe persoane, dar în special pentru cele care se confruntă cu stres, depresie sau anxietate. Puterea vindecătoare a muzicii ne fascinează și cuvintele nu pot exprima emoțiile și sentimentele pe care le avem când ascultăm melodia preferată.

Iată ce efecte are muzica asupra noastră și a stării de spirit:

Muzica te relaxează

Potrivit mai multor studii, muzica are efecte pozitive asupra creierului. Ei susțin că muzica modifică undele creierului, ele induc o stare de spirit relaxată, reducând astfel stresul.

În plus, pentru că muzica este compusă în diferite frecvente, fiecare dintre aceste frecvențe pot avea propriul efect pozitiv asupra undelor cerebrale.

Muzica previne afecțiunile pulmonare și cardiovasculare

Cercetătorii au descoperit că muzica cu ritm rapid accelerează bătăile inimii și respirația, în timp ce muzica relativ lentă poate induce o respirație și o frecvență cardiacă mai lentă, determinând astfel relaxarea în mintea ascultătorului.

Studiile mai arată că prin ascultarea muzicii în ritm lent 20-30 de minute pe zi poate duce la încetinirea ratei de bătăi ale inimii. Astfel, pentru a concluziona, muzica poate afecta ritmul bătăilor inimii în funcție de genul de muzică pe care cineva alege să-l asculte.

Muzica combate frica și fustrarea

De exemplu, când stai în trafic sau te afli într-o situație stresantă, să asculți muzică este cea mai bună soluție. Muzica nu numai că calmează nervii tensionați, ci te ajută să-ți păstrezi calmul – are o legătură directă cu emoțiile umane – dar depinde foarte mult ce fel de muzică asculți.

Muzica scade, de asemenea, nivelurile hormonilor de stres. Pentru relaxarea minții și a mușchilor corpului, ascultă muzică relaxantă, cu ritm lent.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page