RETETA | Paste cu conopidă, la cuptor
Ingrediente:
350 g paste
1 conopidă mare
sare, după gust
ulei, pentru uns tava
250 g brânză sărată sau caşcaval ras
3 ouă
150 ml smântână pentru gătit
Pentru servire
brânză, după gust
1-2 roşii coapte, feliate
salată verde
Mod de preparare:
Fierbi pastele conform instrucţiunilor de pe pachet şi le scurgi. Speli şi cureţi conopida de impurităţi, apoi o rupi în bucheţele şi o pui la fiert în apă cu sare, 10 minute. O lași la scurs.
Ungi o tavă termorezistentă cu puţin ulei şi răstorni jumătate din cantitatea de spaghete fierte. Aşezi peste ele conopida tăiată bucăţi mici, presari brânza sau caşcavalul şi pui restul de paste.
Separat, baţi ouăle şi le amesteci cu smântâna. Torni compoziţia lichidă peste spaghete şi dai tava la cuptor 30 de minute, până se rumenesc. La final, serveşti cu brânză fărâmiţată, cu felii de roşii şi cu salată verde.