SANATATE | Cum se prepară corect oul ca să nu faci diabet
Poate pare greu de crezut însă un ou pe zi poate să facă diferența dintre boală și sănătate.
Consumate mai ales la micul dejun, ouăle sunt utile pentru prepararea unei largi palete de bunătăți culinare. Sățioase și cu un conținut bogat de vitamine, proteine și grăsimi bune, ouăle sunt indicate pentru reglarea tensiunii arteriale și pentru a regla nivelul de zahăr din sânge.
Ține glicemia în frâu cu un ou pe zi
Doar într-un singur ou se regăsec peste 6 grame de proteine și mulți nutrimenți de care organismul tău are nevoie.
Deși cantitatea de colesterol pe care acesta o conține și anume 212 miligrame, specialiștii afirmă că acest nivel nu interferează cu vasele sangvine, iar problema colesteolului mărit ține de cel produs de către ficat și că un ou pe zi nu poate face decât bine, potrivit site-ului independent.co.uk
Astfel, dacă nivelul de zahăr din sâng este crescut, există riscul de a dezvolta diabet, afecțiune a pancreasului care suferă anumite dereglări în producerea de insulină (ori produce prea multă ori o cantitatea mult prea mică, de aici rezultă diabetul non-insulinodependent și diabetul insulinodependent).
Dacă alegi să consumi periodic un ou cu puțin oțet, valorile glicemiei nu vor mai fi o problemă pentru tine.
Repercusiunile unei valori glicemice mari pot include vedere încețoșată, oboseală accentuată, iar dacă această problemă nu este tratată la timp și diabetul înaintează, se poate ajunge chiar la orbire, probleme cardiace sau disfuncții erectile.
Nu doar proteinele îl recomandă a fi întrodus în alimentația ta zilnică ci și grăsimile sănătoase și proteinele pe care acesta le conține.
În cazul în care nu poți să consumi proteină animală precum carnea, ouăle sunt o variantă sănătoasă alături de celelalte surse de proteină vegetală.
Consumate dimineața îți vor oferi energie și sațietate o perioadă mai lungă de timp, în felul acesta nu vei mai fi atât de tentat să apelezi la ronțăieli sau mâncare nesănătoasă.
Cum te ferește un ou de diabet?
Metoda este foarte simplă și merită încercată. Dacă nu ai nici o restricție de la medicul curantă pentru consumul de ouă atunci fierbe unul seara, decojește-l și înțeapă-l cu furculița în mai multe locuri. Pune-l într-un pahar nu foarte înalt, adaugă puțin oțet peste el și un pic de apă caldă. Lasă-l așa peste noapte și dimineața imdiat cum te-ai trezit poți să îl consumi pe stomacul gol, apoi să bei cafeaua sau ceaiul zilnic.