Retete

RETETA | Pui în sos cremos de verdețuri

Ingrediente:

Pentru pui

  • 4 bucăți piept de pui
  • 2 lingurițe ceapă pudră
  • 2 lingurițe usturoi pudră
  • 1 linguriță pătrunjel tocat
  • ½ linguriță cimbru
  • rozmarin, după gust
  • ulei
  • sare
  • piper

Pentru sos

  • 4 căței de usturoi, pisați
  • 1 linguriță pătrunjel tocat
  • ½ linguriță cimbru
  • rozmarin, după gust
  • 240 ml lapte
  • 1 linguriță amidon de porumb amestecat cu 1 linguriță apă
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Acoperi pieptul de pui cu ceapa pudră, usturoi, cimbru, pătrunjel și rozmarin. Condimentezi cu sare și piper, după gust. Îl rumenești într-o tigaie, în puțin ulei încins, până când își schimbă culoarea, aproximativ 5 minute pe fiecare parte. Transferi pe o farfurie și dai deoparte.

În aceeași tigaie, călești în puțin ulei usturoiul cu pătrunjel, cimbru și rozmarin, aproximativ 1 minut. Adaugi laptele. Condimentezi cu sare și piper, după gust. Lași pe foc până începe să fiarbă, apoi combini cu amidonul de porumb, până ce sosul începe să se îngroașe. Dai focul mai încet și mai amesteci încă 1 minut. Servești puiul cu sos.

Sursa: clickpoftabuna.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page