RETETA | Pui în sos de ardei copți
Ingrediente:
4-6 pulpe de pui sau piept
5 ardei grași copți
2 linguri mix de condimente
3-4 linguri ulei
3 lingurițe usturoi pisat
240 g smântână
2 linguri brânză feta mărunțită, opțional
frunze de busuioc, opțional
sare
piper
Mod de preparare:
Tai ardeii feliuțe și îi dai la blender împreună cu usturoiul, 1 lingură din mixul de condimente, sare și piper, după gust, până obții o pastă. Condimentezi puiul cu mixul rămas. Îl rumenești într-o tigaie, în puțin ulei încins, 6-8 minute pe fiecare parte sau până ce carnea se pătrunde bine și își schimbă culoarea. Transferi pe o farfurie și dai deoparte.
Torni sosul de ardei în tigaie și amesteci 2-3 minute, la foc mediu. Încorporezi smântâna și mai lași pe foc până când începe să se îngroașe. Amesteci cu puiul. Servești cu brânză feta și frunze de busuioc, opțional.
Sursa http://www.lecremedelacrumb.com