RETETA | Tartă cu zmeură şi ciocolată albă
Ingrediente:
10 biscuiţi graham, nu foarte dulci
1 albuş
2 linguri unt topit
½ cană fulgi ciocolată albă
1 plic gelatină
1 cană apă rece
2 ½ căni zmeură
150 g mascarpone
½ cană zahăr
½ cană lapte praf
2 linguri zeamă lămâie
Mod de preparare:
Pui biscuiţii într-un mixer şi amesteci până se fărâmiţează. Adaugi albuşul şi untul. Mixezi. Ungi cu ulei o foaie de copt aşezată într-o tavă rotundă cu pereţi detaşabili, aşezi firimiturile și le dai forma unui blat.
Laşi în cuptorul încins 8-10 minute. Presari fulgii de ciocolată albă şi mai laşi 1-2 minute. Dai deoparte. Pui gelatina în puţină apă rece şi ții 1 minut. Apoi încălzeşti la foc mic şi amesteci până se dizolvă complet.
Pui zmeura în mixer şi amesteci. Strecori, pentru a elimina seminţele. Torni din nou piureul format în mixer. Adaugi mascarpone şi zahăr. Acoperi şi mixezi până se omogenizează, verși gelatina şi iar mixezi. Transferi într-un vas mai mare, acoperi şi laşi la frigider 40 de minute.
Baţi laptele praf cu apa într-un vas mic. Torni şi zeama de lămâie. O treime din compoziţie o pui în mixtura de zmeură. Încorporezi şi restul de amestec de lapte şi omogenizezi. Verşi toată crema în tavă. Acoperi şi ții la frigider 3 ore înainte de a servi.
Sursa: clickpoftabuna.ro