Retete

RETETA | Prăjitură dulce-acrișoară cu vișine

Ingrediente:

400 g vișine

50 ml ulei

5 ouă

150 g făină

100 g zahăr

1 praf de sare

1 pliculețe zahăr vanilat

coaja rasă de la 1 lămâie

2 lingurițe zeamă de lămâie

2 lingurițe praf de copt

Mod de preparare:

Speli vișinele, le cureți de sâmburi și le scurgi bine. Separi albușurile de gălbenușuri. Bați albușurile spumă împreună cu zahărul, zahărul vanilat, praful de sare și zeama de lămâie. Freci gălbenușurile cu uleiul și încorporezi în spuma de albușuri. Adaugi coaja rasă de lămâie, făina și praful de copt.

Torni compoziția într-o tavă unsă cu puțin ulei și tapetată cu hârtie de copt. Așezi fructele deasupra. Dai la cuptorul încins la temperatură mare timp de 10 minute. Reduci focul și mai lași încă 20 de minute sau până trece testul cu scobitoarea. Servești prăjitura cu zahăr pudră.

Sursa http://prettysimplesweet.com

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page