Infractional

INFRACTIONAL | Polițiști de frontieră au respins categoric oferta unui tânăr de a le oferi mită

Joi, lucrătorii Direcţiei Generale Anticorupţie (D.G.A.) – Serviciul Judeţean Anticorupţie (S.J.A.) Galaţi, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi, au organizat şi realizat la sesizarea poliţiştilor de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Folteşti, prinderea în flagrant a unui cetăţean român care a oferit şefului de sector suma de 500 lei, pentru a nu i se întocmi dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de punere în circulație a unui vehicul neînmatriculat și folosire de numere false.

În data de 22.06.2017, în jurul orei 12.00, poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Folteşti au oprit pentru control pe raza localităţii de frontieră Băleni, autoturismul marca Nissan Almera Tino, înmatriculat în Franţa şi condus de vasluianul C. V., în vârstă de 28 de ani.

La controlul specific s-a stabilit faptul că seria poansonată pe caroseria autoturismului nu corespundea cu seria înscrisă în certificatul de înmatriculare prezentat.

Cu această ocazie, conducătorul auto le-a promis celor doi poliţisti de frontieră, cu titlu de mită, suma de 100 de euro, pentru a nu lua măsurile legale ce se impun faţă de el şi pentru a-i permite continuarea deplasării, propunere care a fost refuzată.

Pentru continuarea cercetărilor, persoana şi autoturismul au fost conduse la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Folteşti, ocazie cu care tânărul a oferit tot cu titlu de mită suma de 200 de euro, solicitând intrarea în audienţă la şeful sectorului. Politistii de frontieră au sesizat lucrătorii D.G.A.

La ora 14.30, tânărul, aflându-se în audienţă la şeful Sectorului Poliţiei de Frontieră Folteşti, a oferit acestuia suma de 500 de lei cu drept de mită.

Astfel, în baza sesizării poliţiştilor de frontieră, lucrătorii D.G.A. – S.J.A. Galaţi, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi, au procedat la organizarea şi realizarea activităţii de prindere în flagrant.

În prezent C. V.este cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de dare de mită, fapta prevazuta şi pedepsita de art. 255 al.1 Cod penal cu referire la art.6 şi art.7 al.2 din Legea 78/2000 şi pentru săvârşirea infracţiunilor de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat şi conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page