Important

UCL | CFR Cluj s-a calificat pentru a treia oară în grupele Champions League! VEZI golul lui Kapetanos!

Clujenii şi-au surclasat adversarii în retur. Kapetanos a deschis scorul. Elveţienii puteau reveni în joc, dar Alexander Frei a irosit un penalty

“Rapid – CFR, 3-2. Repetiţie pentru Basel”, au titrat elveţienii pe site-ul oficial după eşecul ardelenilor în Giuleşti. Vogel i-a trimis în atac pe Marco Streller şi pe Alexander Frei şi a indicat drept reper poarta lui Felgueiras. E Freiday, 13, ziua vedetei lui Basel? Vor costa indulgenţele lui Sougou din tur? Imnul Ligii a avut un efect hipnotic pentru elveţieni. Ceasul deşteptător a fost bomba lui Mureşan, dezamorsată lîngă vinclu de Sommer (6). Frei a ajuns pentru prima oară la poartă în minutul 8, dar a preferat o execuţie pretenţioasă. Şi ineficientă!

Kapetanos e letal
Atacurile lui Basel sînt timide. Sougou urmăreşte şutul lui Camora, reflexul lui Sommer dirijează un oftat prelung din tribună (10). Andone a schimbat faţă de meciul tur. Bastos a trecut în spatele lui Kapetanos, Sougou în banda dreaptă. Surpriza? Diogo Valente!
Bastos pleacă în viteză, pe contraatac, trimite în stînga pentru Valente, urmează o centrare de manual şi, aţi ghicit, Pantelis Kapetanos la capătul ei. Tabela se conformează. E 1-0, Vogel se aşază pe bancă. De acolo va urmări o nouă centrare perfectă a lui Valente (37): Sougou prelungeşte, Cadu trece pe lîngă gol.

Să ne mutăm privirea şi în jumătatea clujenilor. Streller sprintează în careu, Cadu pare să-l conducă în afara terenului, dar Felgueiras intră imprudent. Penalty, Frei arestează mingea. Şi o eliberează apoi în văzduh.

Basel, fără ocazii mari
Repriza secundă începe cu un nou thriller pentru CFR. Bakary Sare iese cu o accidentare urîtă. Rada şi Ivo Pinto operează pe cord deschis, cu două lufturi care-l ameţesc pînă şi pe Streller. CFR se clatină ca o armată epuizată, dar victoria e aproape.

“Mercenarii” lui Andone se bat pentru toate mingile, tribuna îi decorează cu aplauze. Celălalt Frei, Fabian, întrerupe festivitatea cu un şut de la 20 de metri, dar Felgueiras e la post (61). Sougouuuu! Senegalezul nu se opreşte la autostop. Cabral e pierdut pe drum, însă Sommer parează excelent (70). Nu mai e timp pentru Basel. CFR e în grupele Ligii Campionilor.

“Doamne, ce-mi place melodia asta de Champions League! Sînt extrem, extrem de fericit că vom juca în cea mai tare competiţie din lume, sperăm ca mereu atmosfera să fie la fel de frumoasă pe stadion”
Pantelis Kapetanos, atacant CFR

“Ne bucurăm pentru antrenorul nostru, merita să fie alături de noi în grupe şi acum patru ani”
Ricardo Cadu, căpitan CFR

(text: gsp.ro)

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page