ImportantLocal

LOCAL | Ministrul Agriculturii la Săveni. Şedinţă cu deconcentratele şi întâlnire cu fermierii. FOTO!

Biroul primarului din oraşul Săveni a găzduit, astăzi, şedinţa de lucru convocată de ministrul Agriculturii, Petre Daea, cu toţi directorii de instituţii deconcentrate, subordonate ministerului.

Oficialul a trasat sarcini fiecăruia dintre invitaţi, conform programului de guvernare pregătit de Liviu Dragnea, pe care îl pune în aplicare în teritoriu.

“Am văzut astăzi o locaţie în care uitarea misiunii, abandonul muncii, lipsa de răspundere statală a îngropat realizările unor generaţii. Staţii de pompare distruse, ca de altminteri în toată ţara, canale de aducţiune băgate în putreziciunea timpului, acoperite de vegetaţie, practic neidentificabile. Nimeni, dacă n-ar băga târnăcopul, dar ar trebui s-o faci adânc, nu ar descoperi că acolo au fost canale! Din fericire, ne-am adus aminte ca naţie că trebuie să ne respectăm iar asta s-a făcut printr-o voinţă politică a unui partid care înţelege să construiască ţara, să reconstruiască acolo nevoia o cere. Iar astăzi sunt în această sală cu voi, care reprezentaţi structura Ministerului în teritoriu şi care prin statutul vostru trebuie să rămâneţi, dacă tot aţi intraţi, sau să intraţi dacă nu aţi făcut-o, în angrenajul răspunderii teritoriale.”  a spus ministrul Petre Daea.

Ministrul a reamintit de necesitatea reabilitării sistemelor de irigaţii şi a inistat pe vizita sa programată în data de 30 iunie cu scopul de a asista la punerea în funcţiune a staţiei de pompare pentru irigaţii de la Manoleasa.

Atenţie, vin aici să văd apa pe canal şi de acolo la plantă. Dacă ar fi mai aproape Botoşanii, v-aş asigura de prezenţă noaptea, dar să ştiţi că 30 iunie e până la orele 24:00 şi să nu vă uitaţi la prânz după mine şi dacă ratez prânzul şi dacă nu mă vedeţi pe aici, să ziceţi uşuraţi că aţi scăpat de mine, că nu mai vin. Eu ce promit fac. Astăzi nu am promis eu, aţi promis dumneavoastră că terminaţi până pe data de 30, dar am promis că vin şi dacă am promis o voi face. Şi dacă am fost azi aici, trebuie să se cunoască, să vă dau liber să faceţi ce trebuie. Acea staţie trebuie să funcţioneze, am reparat-o acum, o punem în mişcare, să vedem ce înseamnă traseu de distribuţie a apei, pe unde va trebui să ţâşnească dar dăm drumul la apă pentru că este programul cel mai important al agriculturii de aici încolo, este cel mai impresionant obiectiv de investiţii”, a spus Petre Daea.

Şi problemele aanitar -veterinare care ameninţă ţara noastră au fost readuse în discuţie:

“Suntem într-o zonă foarte grea, ţara este înconjurată de boli. Ucraina, Moldova- pesta porcină africană, în partea de sud şi de vest – dermatoza nodulară. Practic, stăm cu arma la picior pentru a rămâne feriţi de aceste boli care au o virulenţă extraordinară şi o lipsă totală de prevenire”, a completat ministrul agriculturii.

 

fvfdv

Centrul cultural

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page