Retete
RETETA | Cotlet de porc cu cartofi gratinați
Ingrediente:
4 cotlete de porc
150 g cartofi, feliați
450 ml apă fiartă
150 ml lapte
100 g brânză cheddar
ceapă verde tocată, după gust
5 fâșii bacon afumat
2 lingurițe cimbru
sare
piper
Mod de preparare:
Încălzești cuptorul la 200 °C. Condimentezi carnea de porc cu sare și piper, după gust. Rumenești într-o tigaie, timp de 3 minute, pe ambele părți. Într-un vas termorezistent torni apa și laptele. Adaugi cartofii feliați rondele, brânza rasă, ceapă verde și cimbru. Amesteci cu 3 fâșii de bacon, tăiat bucățele.
Așezi cotletele de porc. Acoperi și dai la cuptor, pentru 25 de minute. Mai lași 5-10 minute, fără capac. Presari restul de bacon. Servești cu extra ceapă verde, dacă vrei.
Sursa https://www.pillsbury.com