RETETA | Dovlecei umpluţi cu carne
Ingrediente:
4 dovlecei potriviţi ca mărime, tăiaţi în jumătăţi, pe lungime
½ cană sos salsa nu foarte picant
450 g carne de curcan tocată
1 linguriţă usturoi granulat
1 linguriţă chimion
1 linguriţă sare grunjoasă
1 linguriţă pudră de chili
1 linguriţă boia
½ linguriţă oregano
½ ceapă mică, tocată
2 linguri ardei gras, făcut cubuleţe
120 ml sos de roşii
60 ml apă
50 g caşcaval ras (cu un conţinut redus de grăsime)
ceapă verde tocată sau coriandru, pentru decor
Mod de preparare:
Fierbi apă cu sare într-o oală mare şi laşi să dea în clocot. Încingi cuptorul la 200 °C. Pui jumătate din cantitatea de sos salsa pe fundul unei tăvi mari de copt. Cu o lingură mică, scobeşti jumătăţile de dovlecei, lăsând o margine destul de subţire.
Toci miezul pe care l-ai scos de la dovlecei în bucăţi mici şi pui deoparte pentru a-i adăuga în compoziţia pentru umplutură. Storci excesul de apă din dovlecei cu ajutorul unui prosop de hârtie şi păstrezi doar o parte din miezul dovleceilor, aruncând restul.
Pui jumătăţile de dovlecei în apa clocotită şi îi fierbi 1 minut, apoi îi scoţi din oală.
Rumeneşti carnea de curcan într-o tigaie mare. Când carnea nu mai este roz, adaugi condimentele şi amesteci bine. Adaugi ceapa, ardeiul gras, miezul păstrat de la dovleceii scobiţi, sosul de roşii şi apa. Amesteci şi acoperi vasul. Fierbi la foc mic aproape 20 de minute.
Folosind o lingură, umpli dovleceii scobiţi, împărţind carnea în mod egal şi apăsând destul de tare.
Acoperi fiecare dovlecel cu 1 lingură de caşcaval sau brânză rasă. Acoperi tava cu folie de aluminiu şi dai la cuptor 35 de minute, până se topeşte caşcavalul şi dovleceii sunt pătrunşi. Presari ceapă verde tocată sau coriandru şi serveşti alături de sosul salsa rămas.
Sursa + foto: www.skinnytaste.com