RETETA | Tort cu căpşuni
Ingrediente:
Pentru blat
4 ouă
1 pahar zahăr
1 ¾ pahar făină
10 g praf de copt
3 linguri lapte
120 g unt
1 praf sare
Pentru decor
10 g gelatină
500 g căpșuni
200 g zahăr
50 ml apă rece
Mod de preparare:
Pentru blat, separi albușurile de gălbenușuri. Mixezi untul moale cu zahărul, apoi adaugi gălbenușurile. Torni, în ploaie, făina cernută cu praful de copt. Adaugi laptele și amesteci. Mixezi albușurile cu sarea și le încorporezi în compoziția de mai sus. Amesteci totul cu
o spatulă, de jos în sus. Torni aluatul într-o tavă cu pereții detașabili tapetată și-l coci 40-50 de minute, la 180 °C.
Între timp, pregătești decorul. Speli căpșunile, le tai jumătăți, le amesteci cu zahărul și le așezi pe foc, la flacără mică până când se topește zahărul. Separat, amesteci gelatina cu apa și o lași deoparte 15 minute. Ulterior, adaugi gelatina în amestecul de căpșuni pe care-l torni peste blatul răcit. Dai prăjitura la frigider 5 ore.
Foto: Profimedia