Retete

RETETA | Crochete de cartofi

Ingrediente:

1 kg cartofi
300 g caşcaval ras
3 linguri pesmet
7 linguri făină
4 gălbenuşuri
2 ouă
3 linguri unt
sare
piper
ulei, pentru prăjit

Mod de preparare:

Cureţi cartofii şi îi fierbi în apă cu puţină sare. Îi scoţi, îi pasezi şi îi amesteci cu untul, gălbenuşurile bătute separat, caşcavalul, sare şi piper după gust. Formezi crochete rotunde sau lunguieţe.

Baţi ouăle, pui pe farfurioare separate făina şi pesmetul şi încingi uleiul. Treci crochetele prin făină, ouă şi pesmet, apoi le prăjeşti până când devin aurii. Le scoţi pe şervete absorbante.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page