Retete

RETETA | Cartofi gratinați

Ingrediente:

1 kg cartofi noi
sare grunjoasă
3-4 căţei de usturoi
sare
piper negru măcinat
500 ml smântână pentru gătit
unt, pentru uns tava
150 g brânză telemea rasă
1 ceapă roşie mică
pătrunjel tocat

Mod de preparare:

Încingi cuptorul. Freci cartofii cu sare grunjoasă, îi speli bine, îi tai felii nu foarte groase și îi fierbi în apă cu sare, apoi îi scurgi. Dai usturoiul prin răzătoarea mică și o amesteci. Pui feliile de cartofi într-un vas şi le combini cu pasta de usturoi. Condimentezi cu sare şi piper, după gust. Torni jumătate din smântână și brânză şi amesteci din nou.

Aşezi cartofii într-o tavă unsă cu unt şi îi apeşi ca să formeze un strat gros și torni restul de smântână amestecată cu brânza rămasă. Îi dai la cuptor până se rumenesc. Îi serveşti cu brânză telemea rasă, ceapă roşie şi pătrunjel tocat, după gust.

Foto: Profimedia

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page