RETETA ZILEI | Paste cu pesto, ciuperci şi castane coapte
Cu acest pesto poţi pune în valoare toate ierburile proaspete din bucătăria ta. Am folosit ulei de rapiţă în locul celui de măsline, pentru că astfel aroma castanelor va fi scoasă în evidenţă.
Ingrediente
100g de castane coapte
1 mână de pătrunjel, una de busuioc şi una de mentă, doar frunzele
50g de parmezan, ras, plus extra
pentru servit
2 căţei de usturoi
150ml ulei de rapiţă
500g de paste
1 lingură ulei de măsline
250g ciuperci proaspete, tăiate în sferturi
Mod de preparare
Se pun castanele într-un robot de bucătărie pentru a le toca grosier. Se adaugă parmezanul, ierburile şi usturoiul. Se porneşte din nou robotul pentru a obţine un amestec nu foarte fin. Se adaugă uleiul de rapiţă, se asezonează şi se amestecă bine.
Se fierb pastele conform instrucţiunilor de pe pachet. Între timp, se încinge uleiul de măsline într-o tigaie. Se sotează ciupercile 6-8 minute până se înmoaie şi se rumenesc uşor.
Când pastele sunt gata, se scurg şi se adaugă în tigaie peste ciuperci. Se adaugă treptat şi sosul pesto. Se serveşte cu parmezan ras deasupra.
POFTA BUNA!
goodfood.ro