Important

RETETA ZILEI | Gambas al ajillo / Creveti cu usturoi

Este o gustare de inspiratie spaniola, face parte din renumitele lor tapas , gustari cu care te intampina orice restaurant sau bistro.

Ingrediente

  • 250 g creveti cruzi (circa 16 bucati)
  • 3 catei de usturoi  tocati marunt
  • sare
  • piper negru proaspat macinat
  • 1 lingurita boia dulce
  • 1/4 lingurita fulgi de ardei iute ( sau pasta de ardei iute )
  • 3 linguri de coniac
  • 2 linguri de ulei de masline extra virgin
  • cateva frunze pentru servit ( ruccola, busuioc etc )
  • 1 lingura de suc de lamaie
  • 3-4 felii de paine prajite

Mod de preparare

Prepararea este simpla si usoara :  in prealabil se  prajeste painea pana se rumeneste putin, apoi se taie patrate potrivite ca marime, in jur de 3 cm pe latura. Se condimenteaza crevetii cu sare  si piper.

Incingem  uleiul la foc mic,  adaugam usturoiul si pasta de ardei iute si  lasam  1 minut, pana ce usturoiul incepe sa se faca auriu. Se aduce flacara la mediu si se adauga crevetii, sucul de lamaie, coniacul si praful de  boia.

Se amesteca cu grija cu o spatula si se gatesc in jur 3 minute, pana ce se fac roz-portocalii.  Crevetii si fructele de mare proaspete in general au timp de gatire scurt, la foc mediu. In felul acesta isi pastreaza cel mai bine aroma si textura, prea gatiti isi strica textura, devin cumva elastice si fade la gust.

Se aranjeaza crevetii cate unul pe fiecare patratel de paine prajita pe un platou si se stropesc cu uleiul aromat din tava. Se pot fixa si cu o scobitoare . Se presara cu ruccola printre ei si gata platoul.

POFTA BUNA!

Sursa : bucataras.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page