ImportantLocal

LOCAL | Ajutoare financiare pentru micii producători de lapte

Veste buna pentru producatorii agricoli din partea Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA). A fost publicata hotarârea privind distribuirea unei sume pentru producatorii de lapte. Este vorba despre acordarea unor ajutoare de adaptare destinate producatorilor de lapte si fermierilor din alte sectoare de crestere a animalelor.
Ajutorul financiar se acorda producatorilor de lapte, persoane juridice, persoane fizice, persoane fizice autorizate, intreprinderi individuale, si intreprinderi familiale care indeplinesc cumulativ urmatoarele conditii: Detin un efectiv de vaci de lapte de minim 3 si maxim 9 capete, pe beneficiar; Au livrat/vândut direct minim 4 tone de lapte în perioada 1 aprilie 2015 – 31 martie 2016; Sa detina Registrul Individual al Exploatatiei (RIE) cu cod ANSVSA; Produc si livreaza direct lapte la data depunerii cererii. Producatorii de lapte care detin un efectiv de vaci mai mic de 3 capete sau mai mare de 9 capete nu beneficiaza de acest sprijin.

“Cererile pentru aceasta schema de ajutoare de adaptare exceptionala destinata producatorilor de lapte se depun la Centrele APIA pâna la data de 2 mai 2017, inclusiv. Platile pentru ajutoarele de adaptare exceptionale destinate producatorilor de lapte si fermierilor din alte sectoare de crestere a animalelor se efectueaza pâna la data de 30 iunie 2017”, au explicat reprezentantii Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA).

Suma alocata pentru acest tip de ajutor exceptional este de 24.284.644,98 lei, echivalent a 5.448.041,5 euro, care se asigura din Fondul European de Garantare Agricola (FEGA), prin bugetul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale pe anul 2017.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page