Diverse

DIVERSE | Greşeli din bucătărie care îţi pun sănătatea în pericol

Eşti atentă la ce mănânci tu şi familia ta, dar nu la fel de atentă atunci când prepari mâncarea. Trebuie să ştii că există nişte greşeli pe care le faci atunci când găteşti şi care îţi pot pune sănătatea în pericol.

Refoloseşti uleiul pentru prăjit

Faptul că uleiul ars este foarte dăunător este deja cunoscut. Important este să știi că păstrarea uleiului pentru refolosire poate avea efecte dintre cele mai nocive pentru sănătate. Prăjirea pentru o perioadă mare de timp cu același ulei poate favoria apariția mai multor afecțiuni, cum sunt cele cardiace, dar și unele forme de cancer.

Uleiul trebuie folosit o singură dată deoarece, prin refolosire, produsul începe să emane substanţe toxice cancerigene.

Speli carnea de pasăre înainte de a o prepara

Înainte de a ne apuca sa gătim obişnuim să spălăm toate produsele cu mare atenţie. Un studiu recent spune că nu toate trebuie trecute sub jetul de apă, deoarece prin această metodă putem răspândi o bacterie (campylobacter) care provoacă diaree, dureri de stomac, crampe, febră și starea generală de rău.

În timp ce legumele trebuie bine spălate înainte de a le toca, în cazul cărnii de pui lucruri stau diferit. În timpul spălării puiului, răspândim în bucătărie stropi care conțin bacteria campylobacter, contaminând astfel suprafețele de lucru și ustensilele de gătit.

Nu te speli pe mâini când găteşti

Obişnuieşti să te speli pe mâini înainte să mănânci, dar uiţi să te speli şi înainte să găteşti. Spălarea frecventă a mâinilor cu apă şi săpun este primul pas către o sănătate de invidiat.

Gospodina trebuie să-şi spele mâinile înainte de a începe sa gătească, după ce a pus mâna pe carnea crudă, de câte ori a tăiat ceapă ori usturoi, după ce a terminat de gătit mâncarea.

Dezgheţi carnea la temperatura camerei

Trebuie să pregăteşti cina şi ingredientele tale se află încă în congelator. Primul lucru pe care îl faci este să scoţi carnea şi să o laşi să se dezgheţe.

Cei mai mulţi dintre noi lasă pachetul îngheţat la temperatura camerei, însa acest lucru nu este favorabil deoarece alimentele pot dezvolta bacterii.

Soluţia este ca atunci când dezgheţi pachetul de carne să îl așezi într-un vas cu apă rece. Apoi trebuie să ai grijă și să schimbi apa la fiecare jumătate de oră, în așa fel încât aceasta să nu ajungă la temperatura camerei. Dacă bucăţile de carne sunt foarte subţiri, le poţi lăsa în apă calduţă.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page