RETETA | Pască cu brânză şi stafide
Ingrediente (1 tavă)
Pentru aluat
250 g făină
125 g unt
1 praf sare
2 linguri apă
30 g zahăr
1 gălbenuș
Pentru umplutură
700 g brânză de vaci
4 linguri ulei
300 g zahăr
3 ouă
40 g amidon
150 g stafide
Pentru decor
200 g zahăr pudră
Mod de preparare:
Pentru blat, amesteci făina cu sarea și zahărul. Apoi adaugi untul tăiat bucățele sau dat prin răzătoare, gălbenușul, apa și amesteci până obții un aluat sfărâmicios pe care-l învelești în folie alimentară și-l dai la frigider 30 de minute.
Între timp, pregătești umplutura. Separi ouăle, iar gălbenușurile le mixezi cu zahărul, amidonul, uleiul și brânza. La final, adaugi stafidele.
Aluatul rece îl întinzi pe o tavă cu pereții înalți și detașabili și-l acoperi cu albușurile bătute spumă în prealabil. Deasupra torni compoziția de brânză și bați ușor tava pentru a se așeza frumos umplutura. Dai tava 50 de minute la cuptorul preîncălzit, până se rumenește. Când este gata, lași pasca să se răcească în cuptor. O serveşti presărată cu zahăr pudră.