RETETA ZILEI | Parfé de ficat de pui
Ingrediente
400g ficat de pui
1 căţel de usturoi zdrobit
1 şalotă tocată
1 fir de cimbru
150g de unt
2 linguri smântână de gătit grasă
pâine prăjită şi chutney, pentru servit
Mod de preparare
Se curăţă 400g ficat de pui de vinişoarele verzi. Se încălzeşte 1 cub de unt într-o tigaie mare şi se prăjesc ficăţeii cu 1 căţel de usturoi zdrobit, 1 şalotă tocată, 1 fir de cimbru şi un praf de amestec chinezesc de 5 condimente, până când ficăţeii devin maronii, dar încă moi la apăsare (roz în mijloc).
Se mixează totul într-un robot, până devine o pastă. Se adaugă 125g de unt şi 2 linguri de smântână dulce grasă. Se asezonează.
Se împarte amestecul în 6 forme mici, tapetate cu folie de plastic. Se lasă la rece peste noapte, apoi se scot pe farfurie şi se servesc cu pâine prăjită şi cu chutney.
POFTA BUNA!
goodfood.ro