Retete
RETETA | Legume la cuptor
Ingrediente:
2 dovlecei mici
2 vinete mici
2 ardei rosii
1 ceapa
10 rosii cherry
6 linguri ulei masline
1 lingurita ierburi provence
1 lingurita boia dulce
4-5 catei usturoi
1/4 legatura patrunjel
sare, piper
Mod de preparare:
- Taiati dovleceii si vinetele rondele groase de un deget. Daca rondelele de vinetele sunt mai mari le puteti taia in doua. Taiati ardeii in felii groase. Ceapa o curatati si o taiati in 6. Presarati sare si piper peste legume, amestecati bine si apoi turnati 2 linguri ulei si amestecati pana toate sunt bine acoperite.
- In tava cuptorului puneti hartie de copt si apoi puneti doar feliile de ardei. Dati la cuptorul preincalzit la 200C pentru 10 minute.
- Puneti in tava si restul legumelor. Nu le inghesuiti, legumele trebuie sa fie pe un singur strat. Probabil nu vor incapea toate legumele intr-o tava, asa ca ori folositi doua tavi pentru copt, ori le coaceti in doua ture.
- Lasati la cuptor 25 minute, amestecand o data la mijlocul timpului.
- Porniti apoi grillul cuptorului (focul sa vina de sus) si lasati sa se coaca inca 5 minute, supraveghindu-le in acest timp sa nu se arda.
- In timpul in care legumele se coc puneti intr-o tigaie larga si mai adanca 4 linguri de ulei, ierburile provence, boiaua si sare si piper dupa gust. Adaugati si o cana plina cu apa si fierbeti acest amestec cu capac, timp de 5 minute. Adaugati apoi usturoiul strivit si patrunjelul tocat fin si dati doar un clocot.
- Adaugati legumele coapte in “sosul” de mai sus si fierbeti timp de cca 3 minute, amestecand usor astfel incat legumele sa se impregneze de sos. Gustati de sare si piper si mai adaugati daca e nevoie.