Important

POLITICA | Noii miniştri au fost învestiţi. Mona Pivniceru, blocată de CSM, nu a depus jurământul

Cinci dintre cei şase miniştri propuşi de premierul Victor Ponta au fost învestiţi în funcţie. Ministrul de Externe Titus Corlăţean, ministrul Administraţiei şi Internelor Mircea Duşa, ministrul delegat pentru Administraţie Radu Stroe, ministrul pentru Relaţia cu Parlamentul Dan Şova şi ministrul delegat pentru Mediul de Afaceri Mihai Voicu au depus, luni seară, jurământul de învestitură. Mona Pivniceru, propusă pentru Ministerul Justiţiei, nu a depus jurământul după ce CSM a respins detaşarea acesteia la minister.

Ceremonia, care a avut loc la Palatul Cotroceni, a început cu o întârziere de aproximativ o jumătate de oră faţă de ora anunţată iniţial.

La eveniment au participat premierul Victor Ponta, alţi membri ai Cabinetului, preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, preşedintele interimar al Senatului, Petru Filip.

Preşedintele interimar, Crin Antonescu, a declarat, după depunerea jurământului de către noii miniştri, că toţi cei care au părăsit Cabinetul “şi-au purtat mandatul cu demnitate şi onestitate”, mulţumindu-i în mod special lui Andrei Marga, pentru devotamentul său.

 

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page