Retete

RETETA | Tiramisu cu lămâie și zmeură

Ingrediente: 

200 g zmeură proaspătă

100 g zahăr

1 lingură zeamă de lămâie

50 ml apă

450 g mascarpone

1 linguriță esență de vanilie

1 lingură coajă de lămâie

200 g frișcă

1 pachet pișcoturi

200 g cremă de lămâie

Mod de preparare:

Pui într-o cratiță zmeura, 50 g zahăr, zeama de lămâie și apa. Fierbi până când zahărul s-a dizolvat, apoi dai deoparte și pasezi gemul. Îl lași la răcit.

Bați frișca cu zahărul rămas și, separat, amesteci crema de mascarpone cu coaja de lămâie și esența de vanilie. Pui o treime din frișcă în mascarpone, omogenizezi, apoi adaugi restul de frișcă.

Pui un strat de pișcoturi într-o tavă cu pereți înalți. Torni jumătate din gemul de zmeură, apoi jumătate din crema de mascarpone și nivelezi. Pui jumătate din crema de lămâie, apoi un alt strat de pișcoturi și din nou un strat de gem, unul de cremă de mascarpone și unul de cremă de lămâie.

Decorezi cu zmeură și dai la frigider peste noapte.

 

Sursa http://theseasidebaker.com/

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page