Retete

RETETA | Vulcanul de ciocolată

Ingrediente:

220 g unt

20 g zahăr

5 g scorțișoară

nucșoară, după gust

350 g ciocolată

125 g făină

250 g zahăr pudră

6 ouă

6 gălbenușuri

esență de vanilie, după gust

esență de migdale, opțional

frișcă, după gust

fructe, opțional

Mod de preparare:

Încălzești cuptorul la 200 de grade. Ungi cu jumătate de lingură de unt 6 forme circulare, speciale pentru prăjituri și presari în fiecare puțin zahar. Amesteci untul, scorțișoara, nucșoara și ciocolata mărunțită într-un bol, la foc mediu, până se topesc. Într-un alt vas combini făina, zahărul pudră, ouăle, gălbenușurile, esența de vanilie și esența de migdale, până obții un amestec cremos. Îl torni peste ciocolata topită și umpli formele în mod egal cu acest conținut.

Dai la cuptor aproximativ 12-14 minute, până când se întăresc. Lași la răcit 5 minute. Scoți ușor prăjiturile din forme și le transferi pe o tavă. Presari peste ele zahăr pudră. Servești cu frișcă alături și fructe, dacă dorești.

Sursa http://www.foodnetwork.com, https://www.ghirardelli.com

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page