Sanatate
SANATATE | Miezul de nucă, bun pentru inimă
Delicios în prăjituri sau tarte, miezul de nucă are şi câteva beneficii pentru organism. Conţine minerale, vitamine şi grăsimi vegetale, bune împotriva colesterolului. Atenţie, însă, că îngraşă dacă îl consumaţi în cantităţi mari.
Scade nivelul colesterolului.
Miezul de nucă este mult mai digerabil decât carnea, chiar dacă valoarea energetică este mai mare decât a acesteia. Grăsimile din nuci sunt nesaturate, conducând la scăderea colesterolului.
Păstrează inima tânără.
Consumate după fiecare masă, aceste fructe împiedică îngroşarea arterelor şi previn bolile de inima. Opt nuci pe zi vă ţin arterele flexibile, inimă sănătoasă şi previn apariţia atacului vascular cerebral.
Ajută la păstrarea memoriei.
Nucile îmbunătăţesc memoria şi capacitatea de concentrare, ceea ce le recomandă ca fiind excelente pentru elevi şi studenţi.