RETETA ZILEI | Cârnăciori în foitaj
Ingrediente
12 cârnăciori de bere
500g de aluat foitaj
5 linguri dulceaţă de ceapă, chutney sau gem
2 linguri pastă de tomate
1 lingură muştar cu boabe
1 ou, bătut
1 lingură seminţe de susan
Mod de preparare
Se încinge cuptorul la 200° C/gaz 6. Se pun cârnăciorii într-o tavă şi se dau la cuptor 15 minute.
Între timp, se taie foitajul în triunghiuri egale, alungite. Se combină dulceaţa, pasta de tomate şi muştarul, apoi se întinde amestecul pe fiecare triunghi. Când cârnăciorii sunt gata, se lasă deoparte cinci minute ca să se răcească.
Se tapetează două tăvi cu hârtie de copt. Se pune câte un cârnăcior de-a lungul unei laturi a fiecărui triunghi, apoi se rulează. Se aşază în tavă, se ung cu ou şi se presară seminţele de susan. Se dau la cuptor 10-15 minute, inversând poziţia tăvilor la jumătatea timpului, ca să se coacă foitajul în mod egal.
POFTA BUNA!
goodfood.ro