RETETA | Clătite la cuptor
Ingrediente:
Pentru aluat
2 ouă
500 ml lapte
250 g făină
1 praf de sare
2 linguri ulei
Pentru umplutură
200 g brânză de vaci bine scursă
2 linguri cu smântână
1 legătură ceapă verde
300 g spanac
sare
piper
2 roşii
1 lingură ulei
50 g cașcaval
Mod de preparare:
Bați ouăle cu laptele, încorporezi făina și un praf de sare. La final trebuie să obții un aluat de consistența unei smântâni grase, pe care-l dai la frigider 30 de minute. Ungi tigaia cu ulei și prepari clătitele.
Mixezi brânza de vaci bine scursă cu sare și piper, adaugi spanacul tocat, smântâna, cepele tocate și omogenizezi. Umpli clătitele, le rulezi și le feliezi. Ungi o formă cu ulei și așezi feliile de clătite. Toci roșiile și le pui peste clătite. Razi cașcavalul și dai tava la cuptor până când se rumenesc clătitele.
Sursa: www.clickpentrufemei.ro