RETETA | Carne de porc la borcan
Știai că se pot prepara conserve și din carne de porc pe care doar să le deschizi la iarnă? Carnea de porc este delicioasă întinsă pe o felie de pâine caldă.
Ingrediente:
4 cotlete de porc, fără os
2 ardei iuți
2 cepe
5 căței usturoi
1 morcov
200 ml vin roșu
piper
sare
2-3 linguri ulei
Mod de preparare:
Speli cotletele și le sărezi din abundență, apoi le lași la frigider 2 ore. Le scoți, le speli și le ștergi cu un prosop de bucătărie. Tai carnea cubulețe și o rumenești în ulei. Mărunțești ceapa, usturoiul, morcovul și ardeii iuți. Adaugi legumele, sarea și piperul peste carne, torni puțină apă și lași totul pe foc mediu până scade, apoi torni vinul. Guști și potrivești, dacă e cazul, de sare şi piper. Mai lași la fiert până scade sosul, iar carnea este moale, apoi le pui în borcane sterilizate.
Îți pot ieși 2 borcane, în funcție de cât de mult se strânge carnea.
La final, aşezi borcanele 40 de minute pe baie de aburi astfel: într-un vas mai mare așezi pe fund prosoape, după aceea borcanele, având grijă să umpli spațiile dintre ele cu prosoape, și apă până la jumătatea lor. Pui capacele și le așezi în loc călduros.
Sursa: www.clickpentrufemei.ro