RETETA | Tort de ciocolată cu vin roșu
Ingrediente:
230 g zahar
4 oua
130 ml vin rosu
1 plic praf de copt
1 lingurita extract de vanilie
500 g faina
110 g unt
4 linguri pudra de cacao
300 g fulgi de ciocolata
un praf de sare
coaja de la o portocala
esenta de rom
Mod de preparare:
Preincalzeste cuptorul la 180oC si tapeteaza o tava pentru tort cu hartie de copt.
Intr-un bol incapator adauga untul, ouale, sarea si zaharul si mixeaza-le cu ajutorul mixerului pana obtii o crema omogena.
Adauga fulgii de ciocolata si extractul de vanilie si continua sa amesteci. Separat, amesteca faina cu praful de copt, apoi incorporeaza-le treptat in compozitia cremoasa. Adauga apoi coaja de portocale si incorporeaza vinul. La final adauga si cacaoa.
Toarna aluatul obtinut in tava si coace-l timp de 60 de minute la foc mediu.
Lasa tortul sa se raceasca si decoreaza-l cu zahar prudra si fructe, dupa preferinte.
Serveste tortul rapid de ciocolata cu vin rosu rece, alaturi de putina frisca sau topping de ciocolata.
Sursa: retete.acasa.ro