Important

NATIONAL | Adrian Năstase a fost transferat în secret la Jilava!

Fostul premier Adrian Năstase, condamnat la doi ani de închisoare în dosarul “Trofeul Calităţii”, a fost mutat în secret de la Penitenciarul Rahova la Jilava.

Adrian Năstase a fost transferat de la Rahova la Penitenciarul Jilava pe data de 17 iulie. Transferul, efectuat din motive medicale, a fost efectuat în secret.

Potrivit unui comunicat remis de Penitenciarul-Spital Bucureşti Jilava, Năstase a fost mutat din cauza “afecţiunilor medicale cronice de care suferă, ţinându-se cont inclusiv de recomandările medicilor specialişti”.

Adrian Năstase este cazat în Secţia Boli Interne, împreună cu un alt deţinut, într-o cameră prevăzută cu şase paturi şi grup sanitar propriu.

“Din câte ştiu eu, la Spitalul Penitenciar Jilava există o secţie calificată în cardiologie, care oferă o asistenţă mult mai atentă. Cred că măsura este justificată. E vorba de acordarea unei atenţii deosebite pacienţilor, există şi aparatură, şi personal calificat şi este nevoie de monitorizarea afecţiunilor agravate ca urmare a acelei tentative de suicid. Ultima oară am vorbit săptămâna trecută. Lucrurile sunt în evoluţie, el se află sub atentă monitorizare şi sub tratament medical. E greu să fac eu evaluări. Cred că această mutare este în interesul sănătăţii şi sper ca acest tratament să aducă o îmbunătăţire a stării de sănătate”, a declarat avocatul lui Adrian Năstase, Ion Cazacu.

 

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page